Buckethead dijagnosticiran s hroničnim srčanim problemom, kaže: "Mogao bih otići sutra"

Autor: Avaz.ba
12.10.2017 22:21
A
A
A

Buckethead, briljantni ali i opušteni gitarista otkrio je u intervjuu da mu je dijagnosticirano po život opasno srčano oboljenje i da su čak i jednostavni zadaci poput hodanja postali nevjerovatno teški za njega.

Govoreći u "Coming Alive" emisiji, gitarista je rekao: 

- Gledajte, odnedavno, imam srčanih problema, gdje moje srce gubi ritam sa otkucajima. To se već dugo dešava, ali nedavno je upravo počelo i postalo jako intenzivno. Zapravo nisam znao što se događa, - govori gitarista.

- Pokušao sam se nositi s tim i dopustiti šta se može dogoditi, a na kraju se može i zaustaviti. - Nastavlja dalje. - No, bilo je jako intenzivno pa sam otišao do doktora koji su mi rekli: - Na rubu ste srčanog udara, - izričiti su bili doktori.

- Rekli su mi da imam nešto što se naziva ablacija, to stanje zamrzava vaše srce. To je nešto što se dešava sa živcima, jer rekli su da je moje srce u redu, ali to bi mogla biti neka genetska stvar, zapravo nisu znali. Imao sam taj postupak, i to se zapravo nije zaustavilo, i još se uvijek nosim s tim , - dodao je.

- Uzimam lijekove, što je teško, jer nikad nisam ništa uzeo za cijeli svoj život, i ako jedem hranu ili pijem nešto to je vjerovatno loše svakako. Svako kretanje po sobi je teško, srećom zahvalan sam lijekovima, jer me drže od neprilika, ali je prilično intenzivno. -

Govoreći o utjecaju njegovog stanja na njegovu muziku, Buckethead je rekao: 

- Mislim, dan nakon što sam imao taj postupak, snimio sam snimak sa mojim prijateljem. Samo sam lagao u krevetu i snimio ga, jer sam se osjećao,kao, još uvijek sam ovdje. -

- Mogao bih otići sutra, bilo ko bi mogao otići, ali to je teško iskustvo. Želim da igram upravo sada i želim da igram to iskustv, - zaključuje.

Više o:

Buckethead