Čarobne zvuke mostarskog trija "Jufkamental" 21. oktobra slušajte u "Mikser Houseu"

Autor: D. KOVAČ
11.10.2017 19:16
A
A
A

Perspektivni mostarski trio "Jufkamental" osnovan je u prostorijama "Rock Škole Mostar" u februaru 2016. godine.

Prvobitni članovi benda bili su Hamza Badžak (gitara/vokal) i Dino Štrkljević (bubanj), dok se naknadno priključio Alan Jusufbegović (bass).

U decembru 2016. Rijad Šuta zamijenio je Štrkljevića za bubnjevima, te je "Jufkamental" nanovo krenuo s radom.

Svi trenutni članovi benda su Mostarci, članovi pomenute "Rock Škole Mostar".

- Sviramo punk/grunge i svirali smo kao predgrupa "Kultur Shocku", "Repetitoru", bendu M.O.R.T, i evo sada u "Mikseru" sa "Disciplinom Kitschme". Planiramo izbaciti i svoj prvi album. Snimanje započinjemo krajem oktobra, a album bi trebao biti gotov početkom 2018. - kazao je za Avaz.ba frontmen "Jufkamentala" Hamza Badžak, zvani Jufka.

Za sve one koji do sada nisu uživali u zvucima ovog mostarskog benda imat će to priliku uraditi 21. oktobra, u sarajevskom "Mikser Houseu", drugog dana Festivala "Iz Beograda, s ljubavlju!"

- To će nam biti koncert pred najbrojnijom publikom. Namjera nam je da odradimo vrhunsku svirku i ostavimo dobre utiske. Samim tim trebalo bi biti dobro i nama, ali i publici - rekao nam je Jufka.

Podsjećamo, tokom dvodnevnog Festivala, koji počinje 20. oktobra, nastupit će četiri benda, po dva iz BiH i Srbije. Osim "Jufkamentala", BiH će predstavljati i "Futavci", dok iz Srbije dolaze Kanda Kodža i Nebojša i "Disciplina Kitschme".

Cijena ulaznica je 12 KM, a na dan koncerta 15 KM.

Više o:

Jufkamental