(Foto: Screenshot)

(Foto: Screenshot)

Magazin ''Azra'' | Neobjavljeni album Šeron Džouns izlazi godinu nakon njene smrti

Autor: Azramag.ba
11.10.2017 12:15
A
A
A

Album neobjavljenih pjesama pjevačice Šeron Džouns (Sharon Jones) bit će objavljen sljedećeg mjeseca, godinu dana nakon njene smrti, saopćeno je u utorak iz Daptone Records, piše Azramag.ba.

Džouns, koja je kasno postala slavna zahvaljujući jedinstvenom glasu, snimala je za vrijeme života pjesme zajedno sa svojim bendom The Dap-Kings, istakli su iz Daptone Records.

Nakon posthumnog studijskog rada, album će se zvati ''Soul of a Woman'', a bit će objavljen 17. novembra, navodi produkcijska kuća.

- Iako nikad više nećemo osjetiti njenu energiju na bini, Šeron Džouns nastavlja nas duhovno obogaćivati kroz svoju muziku - navodi se u saopćenju.

Jones je odrasla u Bruklinu, a svoju karijeru je započela pjevajući crkvenu muziku, kao rezervni vokal. Bez stalnog muzičkog rada, bila je angažirana i na drugim poslovima.

Konačno je postigla uspjeh kao solista 2000-ih godina, na novoosnovanom Daptoneu, a bila je posvećena oživljavanju jazza i funka.

Jones, koja se borila protiv raka od 2013. godine, umrla je u 60. godini.

Preminula je za vrijeme predsjedničkih izbora u SAD-u, a u posljednjim danima šalila se ističući da je za njeno stanje kriva pobjeda Donalda Trampa (Trumpa).