Zlatan Karić predstavio novi spot i pjesmu “Let Love Be Your Game”

Autor: Avaz.ba
12.09.2017 10:12
A
A
A

Nakon izuzetno uspješnog debitantskog singla “Irie“, talentovani pjevač i autor Zlatan Karić objavio je novu pjesmu “Let love be your game“.

Tekst i muziku potpisuje Zlatan, aranžman Davor Logarić, mastering Đani Pervan.

- Svakodnevno nas truju nacionalističkom ideologijom, mržnjom, udaljavaju nas od naše prave prirode…Rade to da bi opstali jer se oni hrane našim strahovima i problemima. Upravo o tome govori moja nova pjesma, o politici koja nas truje i da je jedini spas ljubav. Moramo odbaciti predrasude koje nam nameću, moramo se vratiti pravim vrijednostima, voljeti jedni druge, pomagati jedni drugima, stvarati…bez straha koji nas paralizuje i razdvaja. Pogledajmo u sebe i oko sebe, a ne samo u ekrane i u manipulatore i političare. Jedino ljubav nas može osloboditi. Ako mi budemo bolji ljudi onda možda i možemo napraviti pravedno, zdravo i empatično društvo - kazao je Karić.

Za novu Zlatanovu pjesmu urađen je i spot čiju produkciju potpisuje Gruppa na čelu sa Amelom Pagano i Dinom Močević.

U spotu se pojavljuje i sjajna Dženisa Popaja, koja je otpjevala prateće vokale i jednu dionicu pjesme, zatim Almin Redžepović Crni koji je odsvirao saksofon i jos mnogo Zlatanovih prijatelja i kolega.

- Kad su mi iz Gruppe rekli da se za spot žele inspirisati poznatim umjetničkim djelom Posljednja večera – pomislio sam da se šale. Međutim, bilo je najozbiljnije i svidjelo mi se. Biti barem na kratko u ulozi onoga koji je poslao najljepšu poruku ljubavi i razumijevanja je svakako nešto posebno. I ja imam potrebu kao čovjek da prenesem dobru poruku, da podijelim dobro. Tako su u spotu moji prijatelji odglumili apostole, a meni su stvarno kao neki apostoli današnjeg vremena: svjesni, hrabri, dobri prijatelji, braća…Nas vodi ljubav – to je ono što smo željeli da podijelimo. Na snimanju spota nam je bilo kao na odličnom partiju: ekipa, energija, atmosfera, smijeh…nek nam uvijek bude tako - ističe Karić.

Zlatan je sa pjesmom “Irei” iznenadio i oduševio bosanskohercegovačku javnost i publiku, izazvao pažnju u cijeloj regiji, pjesma je sedmicama bila na vrhu svih relevantnih toplista.

Novom pjesmom Zlatan potvrđuje da je jedan od najtelentovanijih pjevača i autora u Bosni i Hercegovini i da ćemo o  njemu još mnogo čuti.


Više o:

Zlatan Karić