Magazin "Express" | Mlada Zeničanka na dobrom putu da zasjedne na estradni tron

Autor: Expressmag.ba
05.09.2017 15:51
A
A
A

Kada je u finalu prve sezone muzičkog takmičenja „Valentino zvijezde“, Aldina Bajić iz Zenice počela pjevati pjesmu Indire Radić, zbunila je mnoge, piše portal Expressmag.ba.

Pozitivno... Ova atraktivna Zeničanka po mnogome podsjeća na srbijansku pjevačicu, kako po interpretaciji, boji glasa, „držanjem“ na sceni...

Još tada smo primijetili oduševljenje na licu Gorana Ratkovića Raleta, inače bivšeg Indirinog momka, koji se, samo što se Aldina pojavila na sceni skočio sa stolice, počeo aplaudirati, plesati... 

A, on je i tokom trajanja tog takmičenja s razlogom isticao kako se od Aldine može napraviti kvalitetna pjevačica. 

„Namirisao“ je još tada Rale njen talenat i bio siguran da će i u finalu, u zeničkoj Areni, sve oboriti sa nogu što se i desilo.

Aldina kojoj je „za dlaku“ pobjegla pobjeda, baš kao i ostali finalisti dobila je od produkcije „Valentino“ na poklon snimanje jedne pjesme. 

Priča se da je baš Rale insistirao da njoj uradi jednu numeru po njegovoj želji. Sasvim je izvjesno da Ratković uz podršku te produkcije od ove mlade Zeničanke želi napraviti novu Indiru pa ne iznenađuje što su u produkciji „Valentino“ sigurni da imaju pjevačicu koja će brzo mnoge „pomesti“ sa estradnog trona.

Aldina je ipak mišljenja da treba izgraditi takvu karijeru da je svi prepoznaju po njenom načinu interpretacije, a ne da bude nečija kopija.

-Indira je vrhunski vokal, ali želim biti Aldina. Možda moj način pjevanja ili ponašanje na sceni liči na Indiru, ali je to samo slučajnost – priča ona.

Skandali joj ne trebaju. Pjesmom i dobrim nastupima želi osigurati dobro mjesto na estradi. I u tome će, vjeruje ona, sigurno uspjeti!