Legendarna američka folk pjevačica Joan Baez dolazi u Sarajevo

Autor: Avaz.ba
10.08.2017 12:04
A
A
A

Joan Baez (76), legendarna američka folk pjevačica, muzičarka i aktivistica, autorka protestnih  pjesama i borac za socijalnu pravdu, iduće godine dolazi u Sarajevo. 

- Upravo planiramo raspored za 2018. U planu je dolazak u Sarajevo, ali još nismo utvrdili tačan datum, javio je Mark Spector, menadžer Joan Baez.

U e-mail poruci iz New Yorka, koja je upućena zamjeniku gradonačelnika Sarajeva Milanu Triviću, dolazak Joan Baes u glavni grad BiH najvjerovatnije će se dogoditi polovinom aprila 2018, na 25. godišnjicu njenog prvog dolaska u, tada, ratno Sarajevo.

- Kada je bilo najteže, Baez je došla u ovaj grad. Sarajlije i Sarajevo to nikada neće zaboraviti - kazao je Milan Trivić povodom najave dolaska gospođe Baes,

Polovinom aprila 1993. u dvorani kina ”Imperijal”  Baez je održala dva koncerta.

Neovisno od  najave dolaska američke pjevačice, Atelje Figure i reditelj Slaviša Mašić ranije su u svoj plan za iduću godinu uvrstili, kao najvažniji događaj u 2018., obilježavanje ove historijske, ne samo muzičke, godišnjice.

U gradu pod opsadom Joan Baez je pjevala pjesmu Kemala Montena  - Sarajevo ljubavi moja. Sarajevo je uvršteno u svjetsku turneju za 2018. što će biti i zadnja ”formalna turneja” Joan Baez.Više o:

Joan Baez