Auto pjesme "Despacito" otkrio kako je nastao najveći hit na planeti

Autor: Avaz.ba
24.07.2017 08:27
A
A
A

Mali je broj korisnika interneta koji nisu čuli jedan od najvećih hitova ovog ljeta, pjesmu “Despacito” portorikanskog autora Luisa Fonsija, koja je osvojila svijet.

Vrti se svuda, a ponegdje je, kao npr. u Maleziji, zabranjena zbog provokativnih tekstova. Nastale su i parodije, obrade, a Fonsi je, iako se muzikom bavi duži niz godina, stekao ogromnu slavu.

Upravo je on, u nedavnom intervjuu za CNN, otkrio neke zanimljive pojedinosti i svom prvom globalnom hitu.

“Despacito” je, naime, nastao prije dvije godine, ali da ga Fonsi nije uvrstio u album iako je vjerovao da je pjesma posebna.

- Kada sam napisao pjesmu, napravili smo neki grubi demo snimak koji nikada niko nije čuo. Nisam znao šta da radim sa tim, kako da produciram tu vrsu pjesama, ali sam znao da je to poseban ritam. I sve vrijeme do danas nisam nikako mogao da se posvetim toj pjesmi. Ipak, kada sam jednom odlučio da to uradim, cio svijet je potvrdio moje mišljenje da je posebna - rekao je Fonsi za CNN.

Slavni Portorikanac kaže da je proces pisanja, komponovanja i produciranja pjesme je bio magičan, jer je “jednostavno napisao perfektne stihove”.

- Pored svega toga ona ima sve elemente pravog hita, od dobre melodije, interesantnog teksta, pa sve do izvođača kao što su Daddy Yankee i Džastin Biber koji su doprinijeli popularnosti pjesme - dodao je.

Autor je naveo da njegova domovina, Portoriko, ima posebno mjesto u pjesmi.

- Veoma sam ponosan na to odakle sam. Ističem to uvijek, ali do sada do nisam radio kroz pjesmu. Ovaj put sam mogao da čar Portorika prikažem kroz spot i ritam. Nadam se da je Portoriko ponosan na mene - rekao je Fonsi koji, kako kaže, žali što njegova zemlja nije u boljoj ekonomskoj situaciji.

“Despacito” je, inače, treća španska pjesma koja je dospjela na Hot 100 listu popularnosti u posljednjih 40 godina. Prije nje, to je uspjelo pjesmama “La Bamba” i “Macarena”.

- I Daddy Yankee i ja smo veoma iznenađeni uspjehom, obojica imamo duge karijere i imali smo mnogo, mnogo drugih pjesama, ali ovakvu vrstu popularnosti nikada nismo doživjeli. A Justin Bieber mi je rekao da je na prvo slušanje zavolio pjesmu, ali da nikada nije ni pomislio da će biti ovoliko popularna - rekao je Fonsi.

Video: