Ljepotice

Amina Kajtaz iz Zagreba poslala emotivnu poruku mostarskoj raji

Autor: A. SOKOLOVIĆ
03.10.2017 15:07
A
A
A

Najljepša sportistikinja Bosne i Hercegovine i prema mnogima jedna od najljepših u regionu, bh. plivačica Amina Kajtaz, početkom prošlog mjeseca preselila je u Zagreb. 

Nakon što je mjesecima pokušavala imati bolje uvjete za rad u Sarajevu i Banjoj Luci, stigla je ponuda iz Zagreba, iz ureda gradonačelnika Milana Bandića, koju je učesnica na posljednjim Ljetnim olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru odmah prihvatila. 

Priključila se Hrvatskom plivačkom klubu Mladost i već se polako navikava na život u Zagrebu.  

- Veoma sam zadovoljna uvjetima u Zagrebu i stvarno sam sretna što su me ljudi ovdje prihvatili. Bazen je super, također u sklopu bazena imamo i teretanu. Moj novi trener je Lovrenco Franičević, također bivši plivač iz Splita. Zadovoljna sam treninzima, trenerom i ekipom. Treba još proći vremena da se upoznamo i naviknemo, ali sve nekako ide svojim tokom - kaže Kajtaz za Avaz.ba.  

Mnogi je smatraju jednom od budućih nada ovog sporta. U Brazilu su je na Olimpijadi proglasili jednom od najljepšom. Osvojila je simpatije.

- Moja nova ekipa je super, ali, naravno, meni nedostaju moji prijatelji iz Mostara. Trebat će mi duže vremena da se naviknem na cijelu ekipu, ali lijepo su me primili u Zagrebu, tako da je na bazenu uvijek dobra atmosfera - kaže Kajtaz, koja nam je poslala sliku iz Zagreba s porukom za svu njenu mostarsku raju, s kojom je ostala u kontaktu. 


Aminin otac Sead Kajtaz jedan je od najboljih prijeratnih fudbalera u bivšoj Jugoslaviji. Poslije agresije na BiH aktivno se uključio u rad našeg Nogometnog saveza i jedan je od najzaslužnijih što naš nogomet nije bio dugo pod sankcijama u vrijeme najveće krize.

Uspješna porodica  

Mama Maja je uspješna biznismenka, na jednoj je od važnijih funkcija u Gradu Mostaru, a nekadašnja je rukometašica.

- Mnogo mi nedostaje moja porodica, ali svaki slobodan trenutak iskoristim da se čujem s njima ili da ih posjetim. U sezoni imamo nekoliko pauza koje ću iskoristiti da posjetim svoj Mostar - priča Kajtaz.

Ambicije su visoke. I ranije je znala postavljati visoke ciljeve, sada želi ići korak po korak.

- Ne mogu govoriti o nekim ambicijama. Tek sam došla u novu sredinu i trudim se, a rezultati će doći. Općenito ne volim govoriti o tome što želim postići, jer ako ne učinim to, onda mi bude krivo. A to nikako ne volim - kaže za Avaz.ba Amina Kajtaz.