Điđi Hadid se izvinila Kinezima zbog rasističkog napada, pa ih još više razbjesnila

Autor: Avaz.ba
06.09.2017 12:12
A
A
A

Nakon što je potvrđeno da će nositi ovogodišnju Victoria's Secret reviju u Šangaju, Gigi Hadid našla se na udaru kritika javnosti.

 

Razlog kritikama bio je video koji je njena sestra Bella u februaru objavila na Snapchatu i u kojem Gigi oponaša izraz lica kineskog Bude s kolačića.  


 

Manekenka je na društvenim mrežama prozvana zbog rasističkog ponašanja i ismijavanja religijske ličnosti te joj je poručeno da u Kinu nije dobrodošla. 

Ljutiti korisnici društvenih mreža pozvali su čak i na bojkot cijele revije ako Victoria's Secret ne izbaci Gigi s popisa manekenki. 

Gigi se o svemu nije oglašavala danima sve dok se nije javno izvinila kineskom narodu. Ali način na koji je to napravila, opet je izazvao bijesne komentare. 

Manekenka izvinjenje nije objavila na Facebooku, Instagramu ili Twitteru, već na društvenoj mreži Weibo koja se korist samo u Kini. 

Zbog tog poteza prozvana je da pokušava sakriti izvinjenje od ostatka svijeta, no korisnici Weiba prenijeli su je na druge društvene mreže:

 

- Boli me kad ikoga povrijedim i želim da svi znate da nikad nisam imala namjeru uvrijediti ikoga svojim djelima i iskreno se izvinjavam svima koji su povrijeđeni ili se osjećaju kao da sam ih iznevjerila. Imam puno poštovanja i ljubavi za ljude iz Kine te čuvam nevjerovatne uspomene sa svojih prethodnih posjeta. Naučila sam da trebam biti oprezna s tim kako će se moja djela doživjeti ili protumačiti i nadam se da prihvatate moje izvinjenje. Nadam se i da ćemo se družiti kako biste upoznali pravu mene. Ne odobravam uvredljivo ponašanje i želim da ljudi i obožavatelji svakog porijekla znaju da od mene imaju samo dobrodošlicu, ljubav i poštovanje - napisala je manekenka na mandarinskom i engleskom.

Uprkos dugačkom izvinjenju, Gigi se opet uvalila u probleme, a čini se da će morati izvinjenje obaviti kako spada ako želi da joj, do kraja novembra (kada se održava revija), Kinezi napokon požele dobrodošlicu.

Više o:

Gigi Hadid