Naučnici odlučili: Ovo je najljepša žena na svijetu

Autor: Avaz.ba
31.08.2017 20:45
A
A
A

Naučnici vjeruju da su pronašli najljepšu ženu na svijetu.

Florens Kolgejt (Florence Colgate) ima 18 godina, živi u Britaniji, u malom gradu koji se nalazi na obali mora.

Zaposlena je u radnji koja se bavi prodajom morskih plodova.

Jednoga dana na nagovor svojih prijatelja, mušterija i članova porodice, odlučila je da pošalje svoju sliku kako bi se takmičila za najljepše lice Britanije.


Pravila takmičenja su bila jednostavna, poslati sliku bez trunčice šminke, također je bilo zabranjeno učestvovanje osobama koje su izvršile bilo koji hiruški zahvat na svom licu, ili bilo koji vid korekcije ( pumpanje usana, jagodica, tetoviranje obrva i slično ). 

Florensino lice je opravdalo 99 posto zahtjeva koje su postavili naučnici i osvojila prvo mjesto na takmičenju na kojem je učestvovalo više od 8000 djevojaka.

Naučnici su došli do zaključka da rastojanje između zjenica mora biti tačno 46 posto od širine vašeg lica, od uvjeta do uvjeta, Florencino lice je na 44 posto. Još jedan uslov je bio da razmak između očiju i usta mora biti tačno trećina dužine vašeg lica, njen razmak je 32,8 posto.

Nakon pobjede, osim popularnosti i mnogobrojnih poslovnih ponuda, dobila je i nekoliko ponuda za studije, kojima se najviše obradovala. 

Također je dobila besplatan put u London, kako bi se slikala za razne modne časopise kao i bilborde koji će se kačiti svuda po zemlji.

Cilj takmičenja je bio da se skrene pažnja na prirodnu ljepotu kod žena, da se podstakne prirodna ljepota, kako bi se što veći broj žena osjećalo zadovoljno svojim izgledom i prirodnom ljepotom.