(Foto: Screenshot)

(Foto: Screenshot)

Ispovijest Olivera Dragojevića: Borit ću se do posljednjeg atoma snage

Autor: Avaz.ba
14.11.2017 22:00
A
A
A

Poslije dijagnosticiranja karcinoma, Oliver Dragojević otkazao je nastup na koncertu u Frankfurtu, ali su kolege ipak otpjevale njegove pjesme kao znak podrške pjevaču.

- Nisam mogao da odem na liječenje u Njemačku jer mi ljekari nisu dali. Rekli su mi da to može loše da utiče na moje zdravlje i da smatraju da je najbolje da se liječim u Hrvatskoj - rekao je Dragojević.

Pjevač uvažava savjete ljekara, a optimistički duh daje mu snagu da uspije u borbi protiv bolesti.

- Kao neko kome je konstatovano da boluje od karcinoma, osjećam se super. Vjerujte mi ako vam ovo kažem, jer samo pozitivnim mislima uspjet ću da se izliječim, sve u protivnom me vodi u totalni ambis - rekao je pjevač.


Podrška porodice ne izostaje u teškim trenucima. 

- Dane provodim kod kuće tako što sviram i pjevam. Znate, ujutru ustanem, uzmem gitaru i počnem da sviram i tako po cijeli dan. Nije mi teško, gledam na to kao jednu vrstu rekreacije - otkrio je pjevač koji je tokom svoje dugogodišnje karijere iznjedrio veliki broj numera koje su slušane generacijama.

- Smatram da je muzikom najbolje liječiti bolest. Doduše, meni je muzika život. Gledam da dok god budem posvećen muzici, dotle ću živjeti, jer sam osuđen na to - rekao je Dragojević i dodao da će se boriti do posljednjeg trena.

- Kao svaki bolesnik, tako i ja vodim bitku. Ovo su one najvažnije bitke koje neko mora da izgura i bude pobjednik. Jako sam pozitivan jer se tako može sve pobijediti, drugačije je jako teško - rekao je pjevač i objasnio da bolest nije ništa strašno.

- To je jedan dio života s kojim se nosiš ili prestaneš. Vidite, ja ne želim da prestanem i borit ću se do posljednjeg atoma snage - poručio je Dragojević.