viber share whatsapp twitter facebook

Vijesti >

Globus >

Sport >

Showbiz >

Lifestyle >

Zabava >

Alfa TV >

RAZGOVOR

Glumica Anica Dobra za "Avaz" nakon što je postala članica "Zone": Jedva čekam da zaživi saradnja s Anilom Gajević

Autor: E. BAKIĆ
2017-11-10 16:33:00

Anica Dobra (54), jedna od najvećih glumica na našim prostorima s impozantnom karijerom i u Njemačkoj, nedavno se dogovorila o saradnji s vlasnicom i direktoricom kasting i talent agencije „Zona" iz Sarajeva Anilom Gajević. 

Ova vijest obradovala je brojnu Anicinu publiku u cijeloj regiji, a posebno u našoj zemlji.

Brz odgovor

- Ako je iko bio moj idol u djetinjstvu, onda je to Anica Dobra. Danas smo nas dvije dogovorile saradnju, nadam se dugovječnu. Čast mi je i privilegija - napisala je tada Gajević uz fotografiju koju je objavila na svom Facebook profilu.

Mada Dobra godinama odbija govoriti za medije, nakon ovog događaja odlučili smo pokušati dogovoriti intervju. Na odgovor nismo dugo čekali.

Iako je ponovo potcrtala da godinama ne daje intervjue te da „gleda da je što manje ima u javnosti, ovom prilikom je ekskluzivno za „Dnevni avaz" otkrila koliko joj znači saradnja s Gajević.

- Ovo s Anilom i „Zonom" je istina i jedva čekam da zaživi. To je jedna od boljih stvari koje su mi se desile u 2017. godini - poručila je Dobra.

S obzirom na to da je isticala kako se obradovala saradnji s Dušanom Kovačevićem i predstavi „Hipnoza jedne ljubavi", koja je premijerno izvedena prošle godine u „Zvezdara teatru", upitali smo je radi li još nešto novo u pozorištu.

- Pozorištem se bavim kontinuirano godinama, igram u predstavama koje su na repertoaru - kaže glumica i dodaje da se neće pojaviti u seriji Dragana Bjelogrlića „Senke nad Balkanom", iako su to mnogi očekivali.

Gajević i Dobra: Dogovorile se o saradnji

Beograd - Njemačka

Dobra i dalje živi na relaciji Beograd - Njemačka, a u Sarajevo u skorije vrijeme, ističe, ne planira dolaziti.

- Ništa za sada. Ako budem i dolazila u Sarajevo, to će onda biti privatno. Ali sigurno je da ne planiram doći do kraja ove godine. Vama hvala što mislite na mene - poručila je Dobra.

Sadi začinske biljke 

Dobra je 1985. godine debitirala na filmu „Pera Panker", koji je bio početak njene velike karijere, a poslije dvije godine dobila je nagradu na Filmskom festivalu u Puli za ulogu u ostvarenju „Već viđeno".

Da je velika glumačka zvijezda, potvrdila je i ulogama u filmovima „Balkan ekspres", "Crni bombarder", „Život radnika"... Također, i danas važi za jednu od najseksepilnijih glumica na ovim prostorima Prema pisanju medija, u posljednje vrijeme se povukla i bavi se poljoprivredom, a, kako je sama kazala, sadi razne začinske biljke.

Kćerka Mina Softić nasljednica

U posljednje vrijeme pažnju javnosti privlači i kćerka Anice Dobre Mina Softić. Ona se također bavi glumom i druga je godina Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu. Često je nazivaju nasljednicom Anice Dobre.