Paldum i Valentino: Dobra atmosfera tokom snimanja emisija u Hayatovom studiju (Foto: A. Durgut/Avaz.ba)

Paldum i Valentino: Dobra atmosfera tokom snimanja emisija u Hayatovom studiju (Foto: A. Durgut/Avaz.ba)

TV duel: 10 pitanja za Hanku Paldum i Ziju Valentina

Autor: E. BAKIĆ
10.11.2017 21:33
A
A
A

Hanka Paldum član je žirija i u novoj sezoni muzičkog takmičenja „Zvijezda možeš biti ti“, koje se emitira na Hayat TV-u. Kraljica sevdaha već nekoliko sezona ocjenjuje takmičare i u ulozi sudije odlučuje ko će proći dalje, a Zijo Valentino u ulozi člana žirija ima premijeru.  

Da u Hayatovom studiju vlada opuštena atmosfera, uvjerili smo se kada smo pozvali Hanku i Ziju da bismo uradili TV duel, u kojem smo im postavili 10 pitanja.

Iako su bili u žurbi i trčali po studiju, rado su pristali da odgovore na naša, kako su sami ustvrdili, zanimljiva pitanja.

1. Šta prvo uradite kada uđete u Hayatov studio?

2. Sjećate li se kada ste upoznali Hanku/Ziju?

3. Kako vam pada trenutak kada trebate uputiti kritiku nekome od takmičara?

4. Koju pjesmu od Hanke/Zije najviše volite?

5. Šta pomislite kada vam crna mačka prijeđe preko puta?

6. Vaše mišljenje o muzičkim takmičenjima?

7. Kako održavate mladolikost?

8. Šta je za vas sreća?

9. Koji to blam najviše pamtite?

10. Radujete li se vikendu i zbog čega najviše?

Zijo Valentino 

1. Prvo odem u šminkernicu, Hanku zagrlim s poštovanjem... Zatim mi prikopčaju slušalice, priključe na baterije i uđem u studio da se pozdravim s publikom.

2. Poznajemo se dugo. Negdje od početka osamdesetih, kad je uradila ploču s Milićem Vukašinovićem i otpjevala neke od svojih najvećih hitova. Tad se preko tih lijepih pjesama približila i našem rokerskom uhu i senzibilitetu. Hanka je uvijek bila lafica, velika pjevačica, kolege je mnogo poštuju i vole.

3. Ništa tragično. Sve kritike su dobronamjerne i nadam se da će im pomoći da postanu bolji pjevači ili da se možda okrenu drugim poslovima. Prvi put sam u ovom žiriju i iskreno sam oduševljen odgovornošću i ozbiljnošću cijele ekipe, kako Hayat produkcije tako i kolega iz žirija...

4. “Voljela sam, voljela“, ultimativni Mićin hit. U top 10 svih vremena.

5. Pomislim, bolje crna mačka nego smeđi medvjed kruško.

6. Takmičenja su različita. Neka liče na rijaliti šou, neka su preozbiljna, a ZMBT, koji sam sad upoznao iz raznih perspektiva, visoka je, skupa i zahtjevna produkcija. Svi smo u tome vrlo ozbiljni i odgovorni. Skupimo se s raznih krajeva svijeta, dođemo s nastupa i putovanja na termine snimanja.

7. Svaki dan zahvaljujem mojim roditeljima na genetskom poklonu. Pokušavam ne dati problemima da me sapletu i prevrnu kao kornjaču na leđa. Upražnjavam svakodnevni lagani, rekreativni sport, a ostalo, možda i najvažnije, jesu male tajne iz spavaće sobe.

 8. Sreća je kad mi sedmogodišnji sinčić Gordan proturi fudbal kroz noge i onda, kao, zabrinuto upita: "Tata, jesi li slučajno vidio negdje loptu, tražim je cijeli dan?"

9. Iskreno, sjetio bih se blamova rado da ih nisam zaboravio. Blamovi su kao muhe zunzare, u baštama gdje nesigurnost i kompleksi cvjetaju.

10. Radujem, i to najviše kad prođe, posebno nedjelju navečer, kad se s koncerta vraćam kući, i to pjevajući.


Hanka Paldum  

1. Prvo trčim da vidim koliko imam još minuta da se spremim, onda upadam u garderobu s viklerima na glavi i obučem se. Uvijek sam skoro našminkana, samo mi u studiju malo poprave šminku.

2. Znam da je to bilo davno i da smo se s vremena na vrijeme družili kod njegovog brata Goge. Sjećam ga se iz vremena kada je njegova grupa „Valentino“ bila vrlo popularna, ali i ja sam tad bila prva zvijezda i nadam se da sam još. On ne da reći da ima puno godina, pa onda ne smijem otkriti kada sam ga upoznala.

3. Teško mi pada jer znam da djeca koja učestvuju imaju svoje želje i očekivanja. Mnogi misle, bez obzira na to jesu li talentirani ili ne: „Hajde, oprobat ću se u pjevanju, pa valjda bude nešto.“ Ali to je vrlo pogrešno, jer možemo završiti fakultete, ali dobar pjevač ne može biti svako. Ako želite biti dobar pjevač, potrebni su mukotrpan rad, istrajnost, odricanje...

4. „Tvoja oka dva“ nekako mi je pravo dobra i mnogo mi se sviđa.

5. Samo nastavim gdje sam krenula, mačka svojim putem, a ja svojim.

6. To je, u svakom slučaju, dobra prilika i šansa, jer nema više kao što je nekad bilo televizija i diskografskih kuća koje su brinule o talentima i radile s pjevačima. Danas to nije slučaj, jer ljudi koji znaju neće više da se bave drugima i izvlače talent iz njih. U svakom slučaju, oni koji su uporni i vjeruju u sebe muzička takmičenja su im dobra prilika.

7. Pojma nemam, čini mi se nekako da sve ide svojim tokom. Način življenja vam donosi i daje neku unutrašnju ljepotu, snagu i vitalnost. Onda vjera u Boga, sebe, ljude, posao kojim se bavite, donosi sigurnost te se reflektira i na izgled.

8. Sreća je sve što me okružuje, ja to tako poimam i doživljavam. Čovjek nikad ne treba gubiti nadu i vjeru u neke bolje trenutke i bolje situacije, tako da sve oko nas je sreća i na nama je da je prepoznamo. Pored svih problema kroz koje sam prolazila, mislim da sam ipak sretna.

9. Ne, jer ja ništa ne smatram blamom. Nekome je blam što se ja među svijetom pojavim s viklerima na glavi, a meni, bogami, nije. Kad ih skinem, budem lijepa sebi, ali i ljudima oko sebe.

10. Nisam ja u radnoj organizaciji, pa se vodim onom neradni mi vikend. Nama, pjevačima, vikendi dobro dođu da radimo i zaradimo.