viber share whatsapp twitter facebook

Vijesti >

Globus >

Sport >

Showbiz >

Lifestyle >

Zabava >

Alfa TV >

Gledali su smrti u oči: Poznate ličnosti koje su doživjele saobraćajne nezgode

Autor: Avaz.ba
2017-11-09 17:41:00

Posljednjih dana javnost su potresle saobraćajne nezgode koje su u vrlo kratkom razmaku doživjeli Toni Cetinski i Dragan Kojić Keba. Nažalost, još mnogo drugih zvijezda su preživjele slično.

Jedna od najpotresnijih bila je nezgoda Nikoline i Saše Kapor, koji su u tom trenutku imali bebu u autu.

Naime, bračni par je doživio saobraćajnu nesreću prije dvije godine kada su se u mjestu Drinjača, kod Zvornika, survali u Drinu dok je u kolima bio i njihov sin Nikolaj. Nesreća se dogodila kada je Kapor pokušao da izbjegne sudar sa kombijem koji je prešao u njegovu traku.

Ribari su im odmah pritekli u pomoć i zatekli stravičan prizor - maleni Nikolaj je vrištao vezan za svoje sjedište, dok su mama i tata pokušavali da ga izvuku. Srećom, prozor je bio otvoren, pa je Saša supruzi stavio sina u krilo, a potom ga je ona kroz prozor dobacila spasiocima. Njih dvoje su uspjeli da se izvuku iz automobila i doplivali su do obale. Pjevač je istakao da je ova nesreća ostavila velike posljedice na njih.

- Zahvalni smo Bogu što smo živi i zdravi. Nikolina je poslije tog perioda imala strah od vožnje, dok sam ja morao nekako da ostanem pribran, ali svaki put kada sam ulazio u automobil suočavao sam se sa ozbiljnim strahovima. To je bilo teško prebroditi. Kad bi mi nekao išao u susret, instinktivno bih se pomjerao u desnu stranu, a ta moja reakcija je trajala dugo. Srećom, ostavio sam taj period iza sebe - ispričao je Saša Kapor.


(Foto: Damir Dervišagić)

Svom silinom u banderu Helena Topalović, kćerka popularnog pjevača Milana Topalovića je prošle godine u septembru doživjela saobraćajnu nesreću u Crnoj Gori i to dok se vozila sa svojom tetkom koja je upravljala vozilom. Kiša je padala cijeli dan, a one su na kolima imale ljetne gume.

- Sve je bilo kao u akcionim filmovima. Okretale smo se na putu, izbjegle smo jednu banderu, pa smo upale u suprotnu traku i onda se mojom stranom zakucale u drugu banderu - rekla je Helena Topalović. Nakon svega auto je ostao oštećen, a ona je imala nekoliko modrica na tijelu.

- Gledala sam smrti u oči - ispričala je tada Helena Topalović.


(Foto: Damir Dervišagić)

Danijela Vranić se u martu 2015. našla u lančanom sudaru na Novom Beogradu kada se sudarila sa četiri automobila. Put je bio klizav zbog kiše, a u trenutku sudara ona je pomislila da je pukla bomba zbog čega je preživjela veliki stres.

- To je toliko puklo da nisam znala šta se u trenutku desilo. Vozila sam normalno i odjednom je nastao haos. Kao bomba! Mislim da sam izgubila svijest na trenutak jer nisam znala šta se dešava. Bila sam vezana, jer da nisam, bez obzira na to što nisam vozila velikom brzinom, polomila bih ruke i glavom bih udarila u šoferku. Pojas je spas! Ništa ne može da zamijeni ljudski život. Ne mogu opisati taj šok. Izudarana sam i rasjekla sam usnu - ispričala je pjevačica Danijela Vranić.


(Foto: Printscreen)

Pjevačica Milica Pavlović je 2010. godine doživjela saobraćajnu nesreću nakon čega je imala dvije operacije. Ona se nesreće gotovo i ne sjeća.

- Vozio je vjerenik moje drugarice iz Švicarske. Valjda je dao preveliko ubrzanje, ne sjećam se. Ja sam sjedila iza suvozača i pričala sam sa drugaricom tako da se i dan danas ne sjećam šta se dogodilo. Samo se sjećam da sam čula jak zvuk udarca i udarali smo u tunelu lijevo – desno - ispričala je Milica jednom prilikom. Ona je imala dvije operacije, a borila se i sa strahom.

- Imala sam dvije godine nakon nesreće jako veliki strah. Dvije operacije. Nije lako izaći normalan iz svega toga. Sada već poslije nastupa mogu da se zavalim u automobil i da spavam - rekla je Milica Pavlović, a prenose srbijanski mediji.


(Foto: Damir Dervišagić)