viber share whatsapp twitter facebook

Vijesti >

Globus >

Sport >

Showbiz >

Lifestyle >

Zabava >

Alfa TV >

Nalazi Sinana Sakića iz dana u dan sve bolji

Autor: Avaz.ba
2017-11-09 10:49:00

Folk pjevač Sinan Sakić, poslije teške životne borbe u Kliničkom centru u Tuzli, zbog hepatične encefalopatije, oporavlja se u svom domu u Beogradu.

Nekadašnja zvijezda "Južnog vetra" sada se osjeća bolje, a o pjevaču sve vrijeme brine njegova supruga Sabina. Ona kaže da Sakiću prija kućna njega, a pored zvanične, u liječenju koristi i metode tradicionalne indijske medicine ajurvede (inače, godinama je bio učenik pokojnog gurua Sai Babe i pristalica je budizma). 

- Prezadovoljna sam Sakićevim oporavkom u kući. Prija mu kućna atmosfera. Uključili smo u liječenje i ljekara ajurvedske medicine Žarka Trišića. Prijaju mu biljni, mineralni preparati i hrana koju uzima. Prije nekoliko dana uradio je analizu krvi i prezadovoljni smo rezultatima - kaže, za "Novosti", supruga folk pevača Sabina Sakić.

Prošlog vikenda Sinan je sanitetom prevezen iz Tuzle u Beograd, a prije nekoliko dana posjetio ga je ministar Rasim Ljajić. Uz njega su njegovi mnogobrojni prijatelji, kolege i fanovi. Sinan je u bolnici u Tuzli proveo mjesec dana, a prije toga su mu u Banjoj Luci ugrađena dva stenta između žuči i jetri, nakon čega je dobio infekciju i stanje mu se naglo pogoršalo.

Više o:

Sinan Sakić