Muhamed i Džesika s djecom

Muhamed i Džesika s djecom

Nogometaš Muhamed Bešić o porodičnom životu: Za kćerke sam posebno vezan

Autor: Avaz.ba
13.10.2017 09:00
A
A
A

Jedna od neizostavnih karika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine je 25-godišnji Muhamed Bešić, momak koji gradi zavidnu karijeru u engleskom prvoligašu Evertonu. Prve fudbalske korake napravio je kao devetogodišnjak u njemačkom klubu Tenis Borusija Berlin, gdje je ostao sve do svoje 16. godine, kada je prešao u redove Hamburger SV-a.  

Bundesligu je 2010. zamijenio Engleskom. Osim što igra za tamošnji klub Everton, s kojim ima ugovor do 2021., u ovoj zemlji je osnovao i porodični dom s izabranicom Džesikom (Jessica), koju je upoznao u Njemačkoj, i njihove dvije kćerke Lejlom i Nedijom.

Bešiću sve ide od ruke. Proglasili su ga prošle godine najboljim igračem kluba, a živi i skladan porodični život, o kojem rijetko govori.

- Najviše vremena provodim sa svojom porodicom. Nigdje ne izlazim, osim s njima, ne volim te stvari. Imam porodicu i dvije kćerke i samo njima posvećujem sve svoje vrijeme. Moj život su porodica i fudbal. I moja porodica živi kao i svaka druga, ništa drugačije - kaže Bešić.

Dodaje kako sa svojim kćerkama gradi poseban odnos.

- Još nisam dobio dječaka pa ne mogu da uporedim, ali je osjećaj poseban. Drugačije je to kada imaš kćerke. Najbolje to znam kada odem na pripreme i ne vidim ih po nekoliko dana. Veza između oca i kćerki je posebna - govori Bešić te dodaje kako u početku nije bilo lako naviknuti se na novu sredinu.