Jelena Karleuša: Pink cenzurira moje ime kao da sam psovka

Autor: Avaz.ba
12.10.2017 11:52
A
A
A

Ukoliko Saša Popović za novog emitera „Grandovih“ emisija izabere Pink, Jelena Karleuša, koja je već nekoliko godina zabranjena u programu te televizije, pristala bi na takav transfer samo ako joj ponude dobar honorar. U protivnom – napustit će žiri.

Emitiranje nekoliko emisija već je prolongirano nakon konflikta između kablovskog sistema SBB-a, koji je sa 51 posto akcija većinski vlasnik "Granda", i vlasnika Antena grupe, u kojoj je Prva televizija, na kojoj su se do sada emitirale emisije.

S obzirom na to da je Popović manjinski vlasnik, njegova riječ neće biti presudna u ovim pregovorima, koji se vode između vlasnika SBB-a i televizije Pink Željka Mitrovića, i sa druge strane između vlasnika kablovskog sistema i vlasnika Prve televizije.


Kako „Avaz“ saznaje, Popović nikako ne želi izgubiti Karleušu iz ove „igre“. Činjenica je, često ističu u „Grandu“, da je njenim dolaskom porasla gledanost „Zvezda Granda“. Svjestan da je baš ona najjača karika, Popović, kako nam priča naš izvor, nije spreman da rizikuje i zbog eventualnog novog emitera da je izgubi.

Karleuša je već dugo zabranjena u programu Pink televizije. I pored toga, učesnici rijalitija „Zadruga“ „ružičaste televizije", nedavno su pjevali dvije njene pjesme.  

- To je paradoks srpskog društva i srpskih prijatelja, eks prijatelja. Mi živimo u jednom svijetu gdje su tu pravila da se brutalno krše. Kada je riječ o meni, ja sam neko ko ima svoj stav i mišljenje i ne mijenjam ga tek tako – kazala je Karleuša našem saradniku iz Beograda. 

- Slučajno sam vidjela da TV Pink bipuje moje ime kada me neko spomene, kao da sam psovka. To je velika sramota da se jedan medij tako obračunava sa jednom javnom ličnošću koja ništa nažao nikome nije učinila. Mrava nisam zgazila. Osim što možda smetam kao osoba. U 21. stoljeću u demokratskoj zemlji da bilo ko bude zabranjen je sramotno i tužno, ja to ne zaboravljam. Bez obzira na to šta se se desilo danas ili sutra, ja jesam profesionalac, ali ne zaboravljam kada mi neko učini loše na taj način. Praštam, ali ne zaboravljam – dodala je ona.


Više o:

Jelena Karleuša