(Foto: Agencije)

(Foto: Agencije)

Monika Beluči: Pogriješila sam u izboru muškarca

Autor: Avaz.ba
13.09.2017 19:38
A
A
A

U nedavnom intervjuu glumica Monika Beluči (Monica Bellucci) govorila je o razvodu od poznatog francuskog glumca Vensana Kasela (Vincent Cassel), sa kojim je bila četrnest godina u braku.

- U tom trenutku sam bila apsolutno izgubljena. Sve što sam gradila toliko dugo je uništeno, a nakon dvadeset godina veze, morala sam da počnem ponovo, kaže glumica.

Zvijezda je priznala da joj razvod nije bio lak.

- Izabrala sam. Možete biti s nekim dugo vremena i iznenada shvatiti da se to više ne može nastaviti. Razvod je za mene bio vrlo bolan, ali neophodan. Pogriješila sam u izboru muškarca, ali ono što me brine je to da sam počela da sumnjam u sebe.

Italijanska glumačka diva je takođe govorila o odnosu prema godinama. Poznata je i po pozitivnom stavu prema sopstvenom tijelu i odsustvu straha od starenja.

- Dobro je što postoji fotošop. Imam 52 godine i ne izgledam kao da sam na početku moje karijere. Postala sam druga žena. Ljepota nas štiti, ali ponekad želimo da je se riješimo, kaže Monika.

- Kada sam bila mlađa, bila sam osjetljivija na ljepotu. Uvijek sam izlazila sa prelijepim mladim ljudima. Danas mi se čini da su muškarci sa borama interesantniji: tragovi vremena na licu i tijelu pomažu da bolje vidimo dušu. Nisam kompjuter: vjerujem svojim osjećanjima, ali svjesna sam i da mogu pogriješiti.

Moniku sa pravom smatraju jednom od najseksepilnijih glumica, ali ona kaže da ne posjeduje nikakve posebne čari:

“Shvatam da seksualnost zavisi od unutrašnje energije, a ne od starosti”.

Zahvaljujući njenoj energiji, u životu Monika se ponovo pojavila ljubav:

- Sada u mom životu postoji čovjek, ali ne mogu više sebi da dozvolim i otkrijem ko je to. Treba mi privatnost.

Glumica kaže da je ovaj put sve drugačije.

- Mnogo puta sam se zaljubila, ali nisam bila spremna da prihvatim ljubav. Dugo vremena sam smatrala takve odnose privlačnijim. Ali sada tražim nešto drugo. Počinje novo poglavlje u mom životu.

Promjene će uticati ne samo na romantičnu sferu, već i na još jednu značajnu promjenu, Monika se seli u Lisabon.

“U vrijeme mog razvoda u 2013. godini, Vensan je ostao u Brazilu i odlučila sam da se preselim u Pariz. Prošle godine sam kupila kuću u Lisabonu i zaista želim da se preselim tamo. Mojoj djeci će se tamo dopasti, s obzirom da je život ljepši nego u Parizu.