ISPOVIJEST

Bh. glumica Belma Košutić potresena smrću Irene Mičijević: Izgubila sam drugu majku

Autor: E. BAKIĆ
12.09.2017 23:21
A
A
A

Samo dva dana nakon što je umro velikan Ljubiša Samardžić, srbijanska glumica Irena Mičijević, koja je najpoznatija po ulozi u popularnoj seriji „Žene s Dedinja“, izgubila je bitku s teškom bolešću u 45. godini.  

Bosanskohercegovačka glumica Belma Košutić na svom Facebook profilu napisala je da joj je veoma teško zbog smrti dva vrhunska umjetnika s kojima je imala priliku sarađivati.

Divni ljudi

- U potpunom sam šoku... U dva dana ovaj svijet su napustila dva najbolja partnera koja sam imala. Dvoje divnih ljudi od kojih sam mnogo naučila i koji su se nesebično davali kako bi pomogli da budem što bolja. Prvo gospodin Samardžić, a sada "mama" Irena Mičijević. Uživala je da je zovem mama. Počivali u miru – napisala je Košutić.

Kako nam je kazala, nije mogla vjerovati da je preminula Irena jer je uvijek bila puna života.

- Nisam očekivala da se njoj to može desiti, jer je bila mlada, vesela, jedno od najnasmijanijih bića koje sam poznavala. Nakon snimanja filma „Dobro uštimani mrtvaci“ 2003. godine ostale smo u dobrim odnosima. Ona je glumila moju majku i po scenariju se nismo nešto specijalno voljele, ali privatno i na setu smo se zabavljale. Bilo joj je drago da je od milja zovem majka i kada smo se nakon snimanja čule, uvijek sam je oslovljavala kao mamu. Jednostavno, izgubila sam drugu majku. Još ne mogu da vjerujem da se sve to desilo, žao mi je i Irenine kćerke koja je ostala iza nje – govori nam Košutić.

Košutić: U potpunom sam šoku

Plakala sam

Dodaje da je plakala kada je pročitala vijest da Ljubiša nije izdržao.

- S njim sam snimala seriju „Crna hronika“ i bili smo direktni partneri. On me je mnogo toga naučio. Bio je dobar drug prije svega, pa onda i dobar oslonac. Čak mi je nudio da dođem u Beograd i tamo studiram na akademiji jer sam tada imala 16-17 godina i sve to za mene je bilo veliko. Ljubiša je ostavio veliki trag iza sebe, kakav mnogi od nas mogu samo sanjati. Jednostavno, on je vječan i živjet će u našim srcima. Generalno, rijetkost je da tako dobri glumci budu i dobri ljudi, jer se zna desiti da nas veliki profesionalci razočaraju – kaže Košutić.

Nikad je neću zaboraviti  

Belma Košutić ističe da je Irena Mičijević, osim toga što je bila vesela i nasmijana, bila veoma lijepa.

- Definitivno je bila najzgodnija žena od svih glumica koje sam poznavala. Bile smo u kontaktu putem Facebooka, čak sam s njom podijelila vijest da sam dobila sina, zbog čega joj je bilo drago. Iako je živjela u Londonu, imala je vremena za sve svoje prijatelje. Ona je bila moj prvi partner u filmu i nikada je neću zaboraviti – pojašnjava Košutić.