Dedić i Muzaferija

Dedić i Muzaferija

Armin pita Armina: Ideš li u teretanu? Nemam vremena za to

Autor: E. B.
27.08.2017 23:08
A
A
A

Mladi pjevač Armin Dedić, koji je u posljednjoj sezoni muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ osvojio drugo mjesto, nastavio je uspješno graditi karijeru. Kada smo ga pozvali, kazao nam je da će u septembru početi sa snimanjem svoje prve pjesme u „Grand produkciji“.

Nakon što smo mu predložili da odabere nekoga kome bi mogao postaviti pet zanimljivih pitanja, nasmijao se i konstatirao da mu se ideja mnogo sviđa. Bez puno razmišljanja njegov izbor bio je Visočanin Armin Muzaferija, koji je sa zadovoljstvom odgovorio na Dedićeva pitanja.

1. Ideš li u teretanu, koji sport voliš?

- Bavim se rekreativno nogometom, a nekad sam i profesionalno trenirao. Za teretanu nemam vremena i volim sportove koji uključuju društvo i draže mi je kada ima više ljudi.

2. Kada bi imao priliku da li bi snimio duet se nekim od učesnika „Zvezda Granda“?

- Konceptualno ne znam koliko se to uklapa u žanr muzike koju ja pjevam. Generalno po pitanju dueta, sve zavisi od pjesme kakva je, jer vjerujem da numera odlučuje i izvođače. Ne mogu otpjevati pjesmu koju ne osjećam.

3. Kako provodite vrijeme s porodicom?

- Kad imam slobodnog vremena, porodici sam maksimalno na raspolaganju. Trudim se da što više budem s njima i nadoknadim im izgubljene trenutke. Prije svega mislim na suprugu i djecu, pa onda i na svoje roditelje.

4. Kako se zovu djeca i ko je birao imena?

- Zovu se Abdulah i Imran, a imena smo birali supruga i ja zajedno. Iako je ona htjela da prepusti meni izbor imena, odlučio sam da učestvujemo i jedno i drugo.

5. Šta više voliš, planinu ili more?

- Podjednako volim i planinu i more, ali više vremena provodim na planini. Mnogo volim skijanje i od zimskih sportova mi je najdraže. Svakako odem i na more, s tim da su mogućnosti više naklonjene planini.