Ove poznate osobe veći su heroji u stvarnosti nego na filmskom platnu

Autor: Avaz.ba
23.08.2017 23:01
A
A
A

Kada se nađemo u trenucima neposredne opasnosti u kojima je ugrožen naš ili život drugih, reagiramo instinktivno i bez puno razmišljanja.

Tako je i sa slavnim glumcima koji često utjelovljuju heroje u filmovima ili serijama, no mnogi su od njih heroji i u stvarnosti. Oskarovac Jamie Foxx, primjerice, bio je u svojem domu kada je čuo strašan sudar. Izjurio je iz kuće i vidio prevrnut automobil koji se ubrzo nakon sudara zapalio. Foxx je odmah otrčao pomoći unesrećenom muškarcu koji je bio u automobilu. Glumac je prerezao sigurnosni pojas i izvukao muškarca, a auto se zatim zapalio. 

Glumica Kate Winslet također je hrabro reagirala tijekom požara koji je buknuo kada je grom udario u kuću Sir Richarda Bransona. U kući je u trenutku požara bila Bransonova danas 94-godišnja majka Eve Branson, koju je Kate odnijela na sigurno podigavši je sa stubišta. Koliko su prirodne nepogode opasne, doznala je i bivša manekenka Heidi Klum. 

Naime, 2011. Heidi je bila na ljetovanju na Havajima s djecom, dečkom i dadiljama. Dok je Heidi s tadašnjim dečkom Martinom Kirstenom uživala na plaži, uočila je da su se dvije dadilje i njezin sin Henry počeli utapati pod naletom plimnog vala. Heidi i Martin tada su ih sve spasili. 

Glumica Demi Moore pomoću moderne tehnologije uspjela je spasiti ženu koja je htjela počiniti samoubojstvo. Moore je bila na Twitteru kad je pročitala poruku nepoznate žene koja je glasila: “Uzimam nož, onaj najveći, najoštriji. Prerezat ću si ruku cijelom dužinom da ne bih gubila vrijeme”. Glumica je poruku objavila na svojem profilu na Twitteru što je potaknulo njezine sljedbenike da nazovu policiju. Policajci su locirali 48-godišnju ženu u San Joséu u Kaliforniji i prevezli je u bolnicu. 

Glumac Harrison Ford proslavio se ulogama heroja poput Indiane Jonesa i Hana Sola, a u stvarnom životu više je puta ispao heroj kakav se viđa u filmovima. Kao strastveni ljubitelj aviona, Ford sudjeluje u misijama spašavanja na području Wyominga, ali i drugih država. Ford je tako u godinu dana spasio život u dva odvojena slučaja, planinarki Sari George kojoj je pozlilo zbog vrućine i visinske bolesti te nije bila sposobna spustiti se niz planinu. 

Godinu poslije, Ford je spasio 13-godišnjeg izviđača Codyja Clawsona koji se izgubio i proveo noć u divljini. Spasioci su zbog nevremena morali odgoditi akciju spašavanja, a čim se razvedrilo, Ford se sâm ponudio da potraži dječaka i našao ga je nakon dva sata potrage.