Mirela Priselac Remi, pokretačka snaga "Elementala": Kukanje je način života na Balkanu

Autor: E. SKENDEROVIĆ
12.08.2017 23:30
A
A
A

Mirela Priselac Remi je pokretačka snaga „Elementala“ i žena koja se već 19 godina sjajno snalazi na sceni. Energična Zagrepčanka, prepoznatljiva po svojim britkim, uvijek zanimljivim istupima u javnosti, u razgovoru za „Dnevni avaz“ govorila je uoči novog koncerta u Sarajevu, koji je zakazan za sutra u Domu mladih.

Prva svirka

- Mnogo se veselimo nastupu u Sarajevu. Nismo se dugo vidjeli s publikom. Prije dosta godina svirali smo u okviru Sarajevo Film Festivala pa nas zanima vidjeti kakvu sada atmosferu on nosi i kako će nas iznenaditi. Svirat ćemo najviše pjesme s posljednjeg albuma "Tijelo", ali i sve one koje su nas proslavile u regiji. Bit će to prava festivalska adrenalinska doza „Elementala“ – poručila je Remi.

Veliko zadovoljstvo, dodaje Remi, pruža im činjenica da će ovaj put nastupiti u kultnom Domu mladih, mjestu gdje su prvi put zapjevali pred sarajevskom publikom.

- Već smo nekoliko puta imali čast svirati u Domu mladih, tako da znamo koji je njegov značaj. Drago mi je što je obnovljen i divno uređen. Kada smo prvi put svirali u Sarajevu, svirali smo baš u Domu mladih i tada je još bio u starom stanju. Tada se desio naš prvi susret sa sarajevskom publikom i gradom. Možemo reći da je upravo to mjesto bilo razlog našeg zaljubljivanja u Sarajevo – iskrena je Priselac.

Godine iza nas

Glas publike za članove „Elementala“ najveća je nagrada. Vole komplimente, no svoj uspjeh duguju, dodaje Remi, dugogodišnjem radu, trudu i zalaganju.

- Nikada nismo bili bend koji čeka da mu stvari padnu s neba. Sve što smo stvorili, stvorili smo sami. Publika prepozna našu energiju, pa nam uzvrati istom mjerom. Osjećam se blagoslovljenom zbog toga što imam priliku u životu raditi ono što najviše volim – govori Remi.

Pjevačica „Elementala“ otkriva je li jedna od onih koja kuka u teškim životnim situacijama ili sve podnosi stoički.

- Kukanje je naš način života, barem što se tiče Balkana. Volimo mi malo kukati, nije to ništa maliciozno, to je jednostavno tako. Nije mi to strano, volim i ja kukati, a to je obično oko nekih nebitnih sitnica, tek toliko, reda radi – kroz osmijeh kaže Remi.

Zaboravljena putnica i trka za autobusom

Remi je s nama podijelila jednu od anegdota s putovanja članova "Elementala"...

- Na benzinskoj pumpi, negdje u Dalmaciji, stali smo da predahnemo. Baš tada bio je tu i autobus pun turista, koji je kretao kad smo mi pristigli. Autobus je krenuo, ali vozač nije provjerio jesu li mu svi putnici na broju. Međutim, mi smo primijetili na pumpi sitnu ženu, Azijatkinju, kako zbunjeno gleda za autobusom.

Sirota žena bila je izvan sebe od panike pa smo joj pristupili i pitali šta se desilo. Sve nam je objasnila i odmah smo je smjestili kod nas u kombi i krenuli u trku za autobusom.

U Suhopolju kod Splita autobus je stao pa smo im predali zaboravljenu putnicu. Žena je bila sretna, a mi smo odradili dobru karmu – prisjetila se Remi.