„Plavi orkestar“: Bend se posljednjih godina povukao iz javnosti

„Plavi orkestar“: Bend se posljednjih godina povukao iz javnosti

Saša Lošić uoči koncerta u Sarajevu: Snimamo nove pjesme i seriju o nepoznatim detaljima iz života grupe!

Autor: A. BEVANDA
09.08.2017 23:02
A
A
A

Pravi bum izazvala je vijest da će „Plavi orkestar“ održati veliki koncert u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, četiri godine nakon spektakla u Zetri.

U petak, 18. avgusta, s početkom u 22.30 sati kultni „Plavi orkestar“ poklonit će svojim sugrađanima koncert ispred Vječne vatre u Sarajevu. Jedna od najpopularnijih grupa s prostora bivše Jugoslavije svirat će u okviru turneje „Everblue live 2017“, a koncert na otvorenom snimat će se za potrebe prvog live albuma legendarne grupe.

Bend se, otkriva nam ekskluzivno Saša Lošić Loša, posljednjih godina potpuno povukao iz javnosti uprkos brojnim pozivima...

Rodila se ideja

- Odlučili smo da jedinu komunikaciju s našom publikom imamo putem živih nastupa. Iz takvih razmišljanja rodila se ideja da počnemo raditi na projektu “Everblue tour 2017”, zapravo turneji koja će se snimati za potrebe našeg prvog live albuma. Uz album ćemo izdati i dvije nove pjesme na kojima će se kao autor teksta pojaviti naš kolega iz osamdesetih Momčilo Bajagić Bajaga – otkriva Loša za „Dnevni avaz“.

Lider „Plavaca“ ekskluzivno nam je otkrio i informaciju da će, osim live albuma, biti snimana i dokumentarna serija.

- Serija će otkriti puno novih detalja iz života grupe – kaže Loša.

Dva sata

Turneja „Everblue live 2017“ počinje u Sarajevu, a nastavlja se 20. avgusta koncertom na beogradskom Ušću, gdje će prirediti jedinstvenu noć „Plavog orkestra", zatim slijedi koncert na gradskom trgu u Karlovcu, nastupi u Areni Zagreb, stadionu Stožice u Ljubljani, Novom Sadu, Mariboru, Tuzli...

Koncert u Sarajevu će biti održan pod pokroviteljstvom Turističke zajednice KS, Kantona Sarajevo i Grada Sarajevo, članovi će svirati na pozornici koja će biti smještena ispred Vječne vatre, a, prema najavama, trebao bi trajati dva sata.

Prema nekim procjenama, na koncertu se očekuje više desetina hiljada posjetilaca.

Nadamo se da ćemo uspjeti uzvratiti našem gradu

- U Sarajevu prvi put sviramo za vrijeme ljeta. To nam je drago jer je „Plavi orkestar“ po karakteru, nekako, ljetni bend. Posebno nam je drago da ovu turneju započinjemo baš u našem gradu. Nadamo se da ćemo uspjeti uzvratiti Sarajevu lijepim koncertom i energijom koju je ono dalo nama – poručuju članovi grupe koji za 18. avgust pripremaju večer najpopularnijih pjesama benda.