"Disney" najavio novu Star Wars trilogiju

Autor: Avaz.ba
10.11.2017 21:24
A
A
A

Rian Johanson (Johnson), režiser Star Wars: The Last Jedi, biće zadužen za novu trilogiju Star Wars filmova, a režiraće prvi od njih.

Portal StarWars.com najavljuje da će Johanson pisati i režirati prvi film iz nove trilogije zajedno sa svojim kolegom Ramom Bergmanom kao producentom. Trilogija će biti odvojena od "Skywalker" sage i ''uvešće nove likove iz kraja galaksije koju Star Wars još nije istražio''.


Iako po nekim izvještajima LucasFilm planira da pravi još filmova poslije Episode IX sa likovima uvedenim kroz The Force Awakens, navodi se da će Johansonovi biti potpuno odvojeni projekti.

Pored ove najave, Disney je takođe potvrdio da sprema novu Star Wars TV seriju koja će primijeru imati na njihovoj novoj streaming platformi. Paralelno sa tim, EA je kupio developere igara Titanfall, Respawn Entertainment, koji trenutno rade na novoj Star Wars igri.

Ketlin Kenedi (Kathleen Kennedy), direktor Lucasfilm, izjavila je da su svi u studiju uživali u radi sa Rianom na filmu The Last Jedi. Johanson i Bergman su na to dodali da su veoma počastvovani što su učestvovali u radu na ovom serijalu i da nestrpljivo čekaju da pređu na nastavke.

Trenutno nema informacija o mogućima datumima izlazaka ovih filmova, kao ni drugih detalja.

Star Wars: The Last Jedi dolazi u kina 15. decembra, a fanovi će moći da iz prve ruke iskuse novi sadržaj kroz Star Wars Battlefront 2.

Više o:

Star Wars