(Foto: Printscreen)

(Foto: Printscreen)

Đina Lolobriđida priznala da je bila žrtva seksualnog nasilja

Autor: Avaz.ba
09.11.2017 20:59
A
A
A

Italijanska glumica Đina Lolobriđida (Gina Lollobrigida) izjavila je danas da je i ona bila žrtva seksualnog zlostavljanja, ali je ocijenila da treba pokazati "hrabrost" i to osuditi odmah, a ne nekoliko godina kasnije.

- Čini mi se da su sada priče o tome kao način da se pravi reklama - rekla je legendarna glumica koja sada ima 90 godina, komentirajući seksualne skandale u filmskoj industriji.

- Treba biti hrabar  i to odmah reći i osuditi, čak ni ja nisam imala tu hrabrost. Šutila sam i nisam ništa rekla - dodala je ona.

Glumica je rekla da je u dva navrata bila žrtva seksualnog zlostavljana od "jednog stranca i jednog Italijana".

- Prvi put, bila sam nevina, nisam ništa znala o ljubavi. Dakle, bilo je ozbiljno, a osoba je bila veoma poznata. Imala sam 19 godina i bila u gimnaziji - rekla je glumica rođena 1927. godine.

Ona je dodala da drugi put i ne želi uopšte da pominje osim da je bilo poslije njenog vjenčanja 1949. godine za slovenačkog ljekara Milka Škofiča s kojim ima sina, i od kojeg se 20 godina kasnije razvela.

- Seksualna zlostavljanja, još kad ih ima više, ostanu u nama i to obilježi naš dalji karakter. To je nešto o čemu se ne govori lako... - rekla je čuvena glumica.

Luiđina - Đina Lolobriđida koja je važila za seks simbol '50-ih i '60-ih godina upamćena je po filmovima "Hleb", "Ljubav i snovi", "Kralj, kraljica i sluga", "Trapez", "Carska Venera" i "Zvonar iz Notr Dama".