Dragan Bjelogrlić zabranio emitovanje "Senki" u Hrvatskoj, da li je Pavelić problem?

Autor: Avaz.ba
07.11.2017 21:06
A
A
A

Reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić zabranio je hit-seriju "Senke nad Balkanom" u Hrvatskoj! 

Kako saznaje Informer, on tek pregovara sa Hrvatima da kupe triler koji je već pokorio ostatak regiona, ali dok ne postignu dogovor, tamošnji kablovski operateri imaju obavezu da zatamne program nedjeljom između 20 i 21 sat.

Serija se, osim Srbije, već prikazuje u Makedoniji, Crnoj Gori i bh. entitetu Republika Srpska, ali se u Hrvatskoj još uvijek nećkaju. 

Kako saznaje Informer, za njih je tema "Senki" previše škakljiva zbog pojedinih historijskih sporenja. 

- Dragan Bjelogrlić pregovara sa Hrvatima da otkupe seriju. Dok ne dođe do dogovora, tražio je da se signal Javnog servisa zatamni nedjeljom uveče, kada se emituje serija. RTS je poslao zahtjev svim tamošnjim kablovskim operaterima i zahtjevao da tako postupe. Ukoliko žele da prikazuju "Senke nad Balkanom", moraju prvo da plate producentu, odnosno Bjelogrliću - otkriva dobro obaviješten izvor.

On dodaje da je publika tamo željna da gleda "Senke", ali da su čelnici televizija brinuli kako će biti prikazan ustaša Ante Pavelić.

- Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, očigledno je da i Hrvati žele da prate Bjelinu seriju. Do nas su došle informacije da su čekali da vide kako će Pavelić biti prikazan, pa da tek onda odluče - tvrdi sagovornik Informera.

Publika traži "Senke"

Bjelogrlić je potvrdio za Informer da je zabranio da se "Senke nad Balkanom" prikazuju kod naših komšija.

- Zabranili smo je tamo. Znam da publika traži da gleda seriju, nadam se da će imati priliku. Ako su čekali kako će Pavelić biti prikazan, onda mi nisu jasni. Šta su mislili, da će biti narodni heroj? - kratko je poručio Dragan.