Švarceneger požuruje sve: Scenarij za "Blizance 2" gotov

Autor: Avaz.ba
25.10.2017 18:09
A
A
A

Prije gotovo trideset godina su nas Arnold Švarceneger (Arnold Schwarzenegger) i Denij DeVito (Danny DeVito) oduševili svojom komedijom o paru dvojajčanih blizanaca. Sada, nakon toliko vremena, Arnold se trudi cijelu priču s nastavkom napokon dovesti koncu.

Iako je Gubernator o tom filmu pričao već u nekoliko navrata te je čak i natuknuo kako bi se film trebao zvati 'Triplets' odnosno 'Trojke', od produkcije nije bilo ništa. No uskoro bi se sve moglo promijeniti. Arnold je osobno izjavio kako je scenarij pred dovršetkom. Ne samo to, već se planira krenuti sa snimanjem tokom naredne godine.

- Razgovarao sam sa svojim agentom i rečeno mi je kako će scenarij biti gotov za dvije sedmice. Ivan Reitman je jako sretan onime što je vidio do sad, i želi napraviti samo par malenih promjena, što je muzika za moje uši. Počinjemo sa snimanjem na početku naredne godine. Svi su sretni što će snimati ovaj film - rekao je glumac.

U novom filmu bi se uz švarcenegera i DeVita trebao pojaviti i Edi Marfi (Eddie Murphy), kao davno izgubljeni treći brat.

Valja spomenuti kako se dosadašnja praksa oživljavanja dugo mrtvih filmova ili serija baš i nije pokazala isplativom. Filmovi i serije koje smo jednoć voljeli, preneseni u modernu eru često ne funkcioniraju. Uz to, troškovi snimanja danas nisu ono što su bili. 'Blizanci' su snimljeni za kako tada tako i danas smiješnih 15 miliona dolara, a zaradili su gotovo 15 puta više.

Vrijeme će pokazati je li moguće reprizirati takav uspjeh.