Andrija Milošević priznao da ga je smrt bliske osobe zauvijek promijenila

Autor: Avaz.ba
13.10.2017 15:49
A
A
A

Popularni glumac Andrija Milošević ne krije da je prošao kroz težak period. 

Iako svi misle da je i privatno neozbiljan kao u serijama u kojima igra, glumac tvrdi da mu je splet okolnosti pomogao da sazri.

- Sazrio sam tek prije dvije godine. Aleksandra mi je dosta pomogla da sazrim, jer mi smo zajedno četiri godine, a prije dvije godine sam osjetio da je to to. Ali na to su i neki drugi događaji utjecali, otišao je Marinko Madžgalj, pa onda Milorad Mandić Manda. Tada sam bukvalno rekao sebi: “moraš na neki način da ove divne prijatelje i ljude ispoštuješ tako što ćeš imati dušu za sve ljude, što ćeš imati širinu i nećeš biti nezreli tip koji ide i kuka - otkriva glumac koji je djetinjstvo proveo u Cetinju i Nikšiću.

U Andrijinoj karijeri i životu mnogo toga se vrtilo upravo oko kolega. 

Onaj ko je imao najpresudniju ulogu u njegovom uspjehu i ko je zaslužan za to je Boro Stjepanović.

- On je bio taj koji me je primijetio na prijemnom u Cetinju i formirao me kao ličnost. Čak mi je jednom prilikom rekao, mada njemu neće biti problem da kaže da je to laž: 

- Moraš se izdići iznad provincije ukoliko želiš nešto da napraviš.

- Boro nas je tjerao da završimo akademiju u roku i to je uvijek moralo da se ispoštuje. Upravo zbog njega sam to završio kada je trebalo, da njega nije bilo, ko zna koliko bih se razvlačio. Beograd nudi jednu širinu djelovanja, mnogo ljudi je došlo sa strane, a već ako si došao, onda daj najbolje od sebe da tebi to mjesto bude jedno lijepo okruženje za život - priča Andrija, koga pozorište nije privlačilo prije akademije. 

Andrija je četiri godine u vezi sa svojom izabranicom Aleksandrom Tomić koja je također utjecala na njega. U narednih pet godina sebe vidi i u ulozi oca.