(Foto: Portali)

(Foto: Portali)

Koje filmove vole naši poznati: Hanka Paldum voli ljubavne filmove, a Aleksandar Hršum trilere

Autor: Avaz.ba
11.10.2017 12:01
A
A
A

Pripadnice ljepšeg spola pojedine filmove gledaju zbog neodoljivih muških glumaca, a i muškarci po nekoliko puta gledaju filmska ostvarenja zbog seksepilnih glumica.

Odlazak u kino i uživanje u odličnim ostvarenjima sedme umjetnosti tokom jesenjih i zimskih mjeseci oduvijek je bio veliki izvor zabave i razonode, dok nas niske vanjske temperature tjeraju da se skrijemo u tople prostore, dok čekamo snijeg i sve snježne radosti i zabavu na otvorenom.

Različiti su razlozi zašto ćemo gledati neki film – od omiljenog žanra, dobre radnje, omiljenog reditelja pa do glumačke postave. Neko filmove više voli gledati u kućnoj atmosferi, dok je drugima draže kino i gledanje uz nezaobilazne kokice, "coca-colu"…

I brojne poznate ličnosti u našoj zemlji ljubitelji su filmova, a nerijetko posjećuju kina kako bi uživali u novim popularnim naslovima. Tako legendarna Hanka Pladum voli stare ljubavne filmove, koje je gledala po stotine puta.

– Volim filmove i nisam baš isključivo vezan za jedan žanr. Međutim, trileri su filmovi koje volim gledati, posebno ako je potpis reditelja već opravdan u filmskim pričama. Kino volim, i često odem pogledati film u bioskopu. Film koji preporučujem je ''Souls'' iz 2010. godine, za one koji vole psihologiju. Ugodno gledanje filma – poručuje Aleksandar Hršum, popularno televizijsko lice i voditelj ''Zabranjenog foruma'' na Pinku BH.

Naša ljepotica i uspješna manekenka Džejla Glavović–Očuz ističe da u posljednje vrijeme, nažalost, nema previše vremena za filmove.

– Volim romantične komedije i lagane filmove, koji će me opustiti i nasmijati – kaže Džejla.

Ammara Mistrić, mlada sarajevska pjevačica, također je među onima koji se u slobodno vrijeme vole opustiti uz dobro filmsko ostvarenje, a, kako kaže, ljubitelj je naučne fantastike.

– Gledam samo "science fiction". Svaki film poslije toga mi nije film. Svi Marvelovi filmovi su mi omiljeni. “Ghost in a Shell“ je posljednji film koji sam gledala u kinu – kaže Ammara Mistrić.

Manekenka Delila Softić ističe da voli gledati dobre trilere, ali i romantične komedije.

– Posljednji film koji sam gledala u kinu bio je ''Home again''. Ovaj film nije loš, iako mi se u poslijednje vrijeme više sviđaju španski i francuski filmovi od američkih – kaže Delila Softić.