Gvinet Paltrou i Anđelina Džoli ispričale kako ih je zlostavljao prvi čovjek Holivuda

Autor: Avaz.ba
10.10.2017 22:46
A
A
A

Skandal koji je zatresao Holivud, a koji se odigrao prije 20 godina, kada je američki filmski producent i oskarovac Harvi Vajnštajn (65) prema pisanju medija seksualno zlostavljao glumice, i dalje ne jenjava. Među onima koje su doživjele ovo traumatično iskustvo jesu i Gvinet Paltrou i Anđelina Džoli, koje su progovorile o svom slučaju.

Kada je Gvinet Paltoru imala 22 godine dobila je ulogu koja će je preko noći od prosječne glumice vinuti u sam vrh holivudskih zvijezda.

Prvi čovjek Holivuda, Harvi Vajnštajn (Harvey Winstein), angažovao ju je za glavnu žensku ulogu u adaptaciji romana Džejn Ostin "Ema", a prije snimanja pozvao ju je u svoj apartman na Beverli Hilsu, na radni sastanak.

To se završilo tako što je Vajnštajn spustio svoje ruke na nju i predlagao da je odvede u sobu za masažu, navela je Gvinet (Gwyneth).

- Bila sam dijete, prijavila sam se, bila sam uzbuđena - rekla je glumica u intervjuu, javno ističući da ju je seksualno zlostavljao čovjek koji joj je pomogao da ima blistavu karijeru, a potom i da osvoji Oskara.

Odbijala je njegove ponude, kako navodi, a sve je ispričala svom tadašnjem dečku Bredu Pitu (Bradu Pittu), koji se suočio sa Vajnštajnom. 

Ubrzo nakon toga, holivudski mag joj je zaprijetio da o njegovoj "akciji" nikome ne smije ni da zucne.

- Mislila sam da će me otpustiti. Ovakvo ponašanje prema ženama mora odmah da se okonča - rekla je Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow).

Osim Gvinet, traumatično iskustvo sa Harvijem Vajnštajnom imala je i jedna od danas najslavnijih holivudskih zvijezda Anđelina Džoli (Angelina Jolie). 

Sve se dogodilo kasnih 90-ih, tokom snimanja filma "Playing by Heart", kada je takođe pokušao da joj se približi u hotelskoj sobi.

- U svojoj mladosti sam imala grozno iskustvo sa Harvijem Vajnštajnom i odlučila sam da nikada više ne sarađujem s njim, kao i da upozorim druge koji su to činili - navela je Džolijeva u svom mejlu i dodala:

- Ovakvo ponašanje prema ženama neprihvatljivo je u svakom pogledu, u bilo kojoj zemlji.


Vajnštajn se nedavno izvinio na ovakvom ponašanju, navodeći u saopštenju slijedeće:

- Iskreno se izvinjavam na ponašanju koje je izazvalo mnogo bola. Poštujem sve žene i žalim zbog toga što se dogodilo - ali je osporio tvrdnje "Njujork tajmsa" da je uznemiravao svoje radnice gotovo tri decenije.