Foto: A. Durgut

Foto: A. Durgut

Hadžihafizbegović uoči prikazivanja filma "Žaba": Imam blagu nervozu i osjećam se odgovorno pred sarajevskom publikom

Autor: J. Bajrami
14.08.2017 18:49
A
A
A

Poznati glumac Emir Hadžihafizbegović je povodom prikazivanja filma "Žaba" organizirao koktel za svoje prijatelje. 

Među pozvanim bio je i bivši selektor reprezentacij Bosne i Hecegovine Miroslav Blažević Ćiro koji je tim povodom za Avaz.ba rekao kako je oduševljen Festivalom, ali i cijelom organizacijom.

- Želio bih da pohvalim organizatore jer je ovo nešto što traje, a to je dokaz za kvalitet. Mislim da je malo ko u stanju osim bosanskih organizatora da napravi jednu takvu internacionalnu manifestaciju. Jako sam ponosan i zahvaljujem ovom prilikom svim onima koji su dali svoj neophodni trud - kazao je Ćiro.

Organizator, Emir Hadžihafizbegović rekao je kako je iznimno sretan što su njegovi prijatelji tu, te što će uveličati ovu noć i prisustvovati projekciji filma ''Žaba''.

Za Sarajevo Film Festival glumac je imao samo riječi hvale, no istakao je da ovo nije samo promoviranje filmova, nego i cjelokupnog bosanskog duha i ugostiteljstva.

- Drago mi je da se po ko zna koji put u Sarajevu radi, ne samo promocija filmova, nego i promocija bosanskog duha, gastronomije, ugostiteljstva, promocija svega onoga što su komparativne vrijednosti bh. društva. To je mnogo više od filmskog festivala - istakao je on.

Glumac je rekao i da je veoma ponosan što će publika večeras napokon imati priliku pogledati film na kojem je naporno radio:

- Čestitam svim glumcima, producentima i redatelju Elmiru Jukiću. Film sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim - rekao je Hadžihafizbegović.

Ipak, ne krije blagu nervozu i priznaje da se osjeća vrlo odgovornim pred sarajevskom publikom.

- Osjećam se vrlo odgovornim pred cijelom sarajevskom publikom, s obzirom da su pogledali toliko filomova u zadnje 23 godine i znaju prepoznati dobar film.

Publici 23. Sarajevo Film Festivala večeras će u okviru Open Air programa biti prikazan film ''Žaba'', bh. reditelja Elmira Jukića, koji je odlučio da istoimenu predstavu, koja godinama puni teatre i oduševljava publiku širom bivše Jugoslavije, prebaci i na filmsko platno.

Zeko, brico i bivši borac sa PTSP-om, poziva brata Bracu i prijatelja Švabu na Bajram. Namjerava da iskoristi praznično raspoloženje, te brata, kockara i alkoholičara, nagovori da se promijeni. Braco ga ne želi slušati i ne shvata priču ozbiljno. Zeko uzima britvu i prislanja je na Bracin vrat, te silom iznudi od njega obećanje da će se promijeniti. Braco bijesan odlazi, ne želeći ga više ikad vidjeti, a Švabo predlaže Zeki da posjeti psihijatra. Kad ostane sam, bez jedinog prijatelja i brata, Zeko uzima bombu. Izvjesno samoubistvo sprečava dolazak Mukija, mladića koji ide od vrata do vrata i prodaje knjige.

Uloge tumače Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Moamer Kasumović, Selma Alispahić, Boro Stjepanović, Ilir Tafa, Nermin Omić, Alisa Čajić-Drmać, Vlasta Velisavljević, Sadžida Šetić, Mugdim Avdagić.

Film ''Žaba'' će biti prikazan u Ljetnom kinu Raiffeisen u 20:30 sati.