viber share whatsapp twitter facebook

Vijesti >

Globus >

Sport >

Showbiz >

Lifestyle >

Zabava >

Alfa TV >

Novi nastavak Ratova zvijezda ostao bez režisera

Autor: Avaz.ba
2017-06-21 19:57:00

Rediteljski tandem Phil Lord i Cristopher Miller više se ne nalazi iz kamera filmske antologije Ratova zvijezda, odnosno njenog posljednjeg dijela o avanturama mladog Hana Soloa.

Kompanija Lukasfilm je u utorak objavila da će se rad filmu, koji još uvijek nema naslov, nastaviti uz promjenu reditelja, što znači da će produkcija naći zamjenu za dvojicu reditelja.

“Phil Lord i Cristopher Miller su talentovani filmski stvaraoci koji su uspjeli da okupe sjajnu glumačku i filmsku ekipu, ali je u nekom momentu postalo jasno da imamo različite vizije ovog filma, zbog čega smo odlučili da se raziđemo”, saopćila je predsjednica Lukasfilma Kathleen Kennedy, dodajući da će ime novog reditelja uskoro biti poznato.

Lord i Miller su, u zajedničkoj izjavi, saopštili da su nepremostive kreativne razlike dovele do njihivog napuštanja projekta.

“Nažalost, naša vizija nije bila usaglašena sa našim partnerima u ovom projektu. Nismo ljubitelji fraze ‘kreativne razlike’, ali je u ovom slučaju taj kliše istinit. Ponosni smo na izvanrednu saradnju sa odličnom glumačkom i filmskom ekipom”, saopćila su dvojica reditelja.

Zvaničnici Lukasfilmsa navode da će rad na filmu odvijati po planu i da će se on u kinima naći u maju 2018. godine. Snimanje filma je počelo u januaru, a holivudski mediji procjenjuju da je, prema planovima, ostalo još nekoliko sedmica snimanja

Više o:

Cristopher Miller Phil Lord Star Wars